Enkel eggesalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En god klassiker - eggesalat. For mange er den selvsagt på koldtbordet eller i baguetten. Her er vår helt enkle basisoppskrift. 

Ingredienser

  • 6 stk. egg
  • 6 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 2 ss majones
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og skrell dem.

Visste du at det er en fordel å romtemperere egg før koking? Da sprekker ikke egget så lett under koking. Hardkokte egg blir dessuten mye enklere å skrelle, sammenlignet med egg som tas rett ut av kjøleskapet før koking.

  1. Bland creme fraiche og majones.
  2. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen. Smak til med salt og pepper.

Vi kan også anbefale eggesalat med vårløk, som er en svært populær eggesalat.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.