Enkel eggesalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En god klassiker - eggesalat. For mange er den selvsagt på koldtbordet eller i baguetten. Her er vår helt enkle basisoppskrift. 

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 6 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 2 ss majones
  • ½ ts salt
  • ½ ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og skrell dem.

Visste du at det er en fordel å romtemperere egg før koking? Da sprekker ikke egget så lett under koking. Hardkokte egg blir dessuten mye enklere å skrelle, sammenlignet med egg som tas rett ut av kjøleskapet før koking.

  1. Bland creme fraiche og majones.
  2. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen. Smak til med salt og pepper.

Slik deler du egg raskt:

Vi kan også anbefale eggesalat med vårløk, som er en svært populær eggesalat.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.