Ingredienser

  • 6 stk. egg
  • 6 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 2 ss majones
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Enkel eggesalat

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god klassiker - eggesalat. For mange er den selvsagt på koldtbordet eller i baguetten. Her er vår helt enkle basisoppskrift. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 stk. egg
  • 6 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
  • 2 ss majones
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok egg i 10 minutter, avkjøl dem i kaldt vann og skrell dem.

Visste du at det er en fordel å romtemperere egg før koking? Da sprekker ikke egget så lett under koking. Hardkokte egg blir dessuten mye enklere å skrelle, sammenlignet med egg som tas rett ut av kjøleskapet før koking.

  1. Bland creme fraiche og majones.
  2. Grovhakk eggene og vend dem inn i dressingen. Smak til med salt og pepper.

Vi kan også anbefale eggesalat med vårløk, som er en svært populær eggesalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant