Cæsarsandwich

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Et skikkelig luksussandwich! Saftig kylling, sprøtt bacon, knasende, sprø salat, og et deilig rennende, posjert egg. Henger du fortsatt med? Vi har enda ikke nevnt den sykt gode cæsardressingen. Vann i munnen...

Ingredienser

  • 1 stk kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 4 skiver bacon
  • 4 skiver brød

Dressing:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 12 stk sitron
  • 112 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 14 ts salt
  • 14 ts kajennepepper

Posjert egg:

  • ca. 1 l vann
  • 12 ts salt
  • 12 ts eddik, 7 %
  • 2 stk egg (kjøleskapskalde)

  • 2 blader romanosalat , eller hjertesalat
  • 1 stk tomat
  • 2 ts revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
550kcal
Fett
31.9g
Protein
46.2g
Karbohydrater
18.1g
Jern
3.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med  olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

Oppskriften på dressing gir litt mer enn hva du trenger til sandwichen. Oppbevar resten av dressingen i kjøleskapet, så holder den seg fint til neste gang du får lyst på cæsarsalat eller en sandwich, eller 1-2 uker. Du kan selvfølgelig også bruke ferdig cæsardressing.

2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker. Knekk egg i en kopp og la det gli forsiktig ned i vannet. La egget stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern gjerne løs eggehvite så egget ser pent ut.

3. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfileten over på en tallerken, vask pannen og stek baconskiver  til de er gyllne og sprø. La de stekte baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder resten. 

4. Stek brødskivene på begge sider i stekepannen med fettet fra baconet til de er sprø.

5. Smør et godt lag dressing på brødskivene, legg på grove biter av salat og tomat i skiver. 

6. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg på smørbrødene, topp med sprøtt bacon og revet parmesan. Pynt gjerne med friske spirer og grovmalt pepper. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.