Ingredienser

  • 1 stk. kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 skiver bacon
  • 4 skiver grovt brød

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper

Posjert egg:

  • ca. 1 l vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 2 stk. egg (kjøleskapskalde)

  • 2 blader romanosalat , eller hjertesalat
  • 1 stk. tomat
  • 2 ts revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

550kcal

Energi

31.9g

Fett

46.2g

Protein

18.1g

Karbohydrater

3.3mg

Jern

Del

Cæsarsandwich

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et skikkelig luksussandwich! Saftig kylling, sprøtt bacon, knasende, sprø salat, og et deilig rennende, posjert egg. Henger du fortsatt med? Vi har enda ikke nevnt den sykt gode cæsardressingen. Vann i munnen...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 skiver bacon
  • 4 skiver grovt brød

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper

Posjert egg:

  • ca. 1 l vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 2 stk. egg (kjøleskapskalde)

  • 2 blader romanosalat , eller hjertesalat
  • 1 stk. tomat
  • 2 ts revet parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

550kcal

Energi

31.9g

Fett

46.2g

Protein

18.1g

Karbohydrater

3.3mg

Jern

Slik gjør du

  1. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk til dressingen i en bolle. Spe med  olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
Oppskriften på dressing gir litt mer enn hva du trenger til sandwichen. Oppbevar resten av dressingen i kjøleskapet, så holder den seg fint til neste gang du får lyst på cæsarsalat eller en sandwich, eller 1-2 uker. Du kan selvfølgelig også bruke ferdig cæsardressing.
  1. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker. Knekk egg i en kopp og la det gli forsiktig ned i vannet. La egget stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern gjerne løs eggehvite så egget ser pent ut.
  2. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfileten over på en tallerken, vask pannen og stek baconskiver  til de er gyllne og sprø. La de stekte baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder resten. 
  3. Stek brødskivene på begge sider i stekepannen med fettet fra baconet til de er sprø.
  4. Smør et godt lag dressing på brødskivene, legg på grove biter av salat og tomat i skiver. 
  5. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg på smørbrødene, topp med sprøtt bacon og revet parmesan. Pynt gjerne med friske spirer og grovmalt pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant