Ingredienser

Smørbrød:

  • 2 skiver ristet landbrød
  • 2 ts sennep
  • 4 blader ekebladsalat
  • 2 stk. grovhakkede tomat
  • 0,5 pk alfalfaspirer , á 100 g
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 skiver kokt skinke (av det litt dyrere slaget)

Posjerte egg:

  • 2 stk. ferske, kjøleskapskalde egg
  • 1 l vann
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

300kcal

Energi

15g

Fett

19.0g

Protein

21.2g

Karbohydrater

2.9mg

Jern

Del

Smørbrød med posjert egg og skinke

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mestrer du det lille kunststykket det er å posjere egg, kan du alltid imponere selv med de enkleste retter. Et smørbrød kan du bygge så høyt du vil, og servere som en sein frokost eller lunsj. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Smørbrød:

  • 2 skiver ristet landbrød
  • 2 ts sennep
  • 4 blader ekebladsalat
  • 2 stk. grovhakkede tomat
  • 0,5 pk alfalfaspirer , á 100 g
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 skiver kokt skinke (av det litt dyrere slaget)

Posjerte egg:

  • 2 stk. ferske, kjøleskapskalde egg
  • 1 l vann
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

300kcal

Energi

15g

Fett

19.0g

Protein

21.2g

Karbohydrater

2.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern gjerne løs eggehvite så de ser pene ut.
  2. Smør brødskivene med sennep og legg på salatblad, hakkede tomater og spirer. Drypp over litt olivenolje og krydre forsiktig med salt og pepper. Legg på skinkeskivene og plasser det posjerte egget på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant