Tacoburger

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hva med å kombinere taco og burger i ett? Overrask barna med en saftig og smakfull burger laget på kjøttdeig av svin, tacokrydder og ost. Server med tomater, avokadomos en deilig maiskrem og topp med tortillachips. Dette vil hele familien elske. 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svin eller karbonadedeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 100 g revet hvitost
  • 1 ss margarin til steking

Tortillachips:

  • 3 stk små hvetetortilla
  • 0,5 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts paprikapulver

Maiskrem:

  • 1 boks hermetiske maiskorn , stor boks
  • 4 ss lettrømme

Avokadomos:

  • 1 stk avokado
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 4 stk hamburgerbrød
  • 2 stk tomat i tynne skiver

Slik gjør du

  1. Klipp tortillalefser i små trekanter. Ha dem i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek tortillachipsene nederst i ovnen på 160 °C i 10 minutter. 
  2. Ha mais i en foodprocessor og kjør til en jevn krem. Bland inn rømme.
  3. Mos avokado sammen med salt og pepper.
  4. Ha kjøttdeigen i en arbeidsbolle. Rør inn tacokrydder, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. 
  5. Bland inn revet ost.
  6. Del opp kjøttdeigen opp til burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  7. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Varm hamburgerbrød raskt i pannen.
Grill? Grill burgerne i 4-5 minutter på hver side. Varm hamburgerbrød raskt på grillen.

Fyll hamburgerbrød med avokadomosen, tomat, hamburger, maiskremen og topp med tortillachips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.