Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 12 blader hjertesalat

Kål- og kokossalat:

  • 350 g hodekål
  • 0,5 stk. agurk
  • skall av 1 stk. lime
  • 2 ss limesaft
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt

Saus:

  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss flytende honning
  • saft av 2 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

344.2kcal

Energi

15.2g

Fett

34.3g

Protein

15.4g

Karbohydrater

mg

Jern

Del

Strimlet svinekjøtt med asiatisk smak

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å bruke salatblader som innpakning av kjøtt og grønnsaker er vanlig flere steder i Asia. Hjertesalatblader fylt med nydelig kål- og kokossalat og godt krydrede strimler av norsk svinekjøtt blir små lekre munnfuller. Perfekt for deg som elsker asiatiske smaker og vil ha et lett og sunt måltid, og supert som velkomstrett eller til tapasbordet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 12 blader hjertesalat

Kål- og kokossalat:

  • 350 g hodekål
  • 0,5 stk. agurk
  • skall av 1 stk. lime
  • 2 ss limesaft
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt

Saus:

  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss flytende honning
  • saft av 2 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

344.2kcal

Energi

15.2g

Fett

34.3g

Protein

15.4g

Karbohydrater

mg

Jern

Slik gjør du

Surkål 3a
  1. Snitt hodekål fint. Bruk gjerne en ostehøvel til dette. Del agurk i to, og del den igjen på langs. Skjær agurken i tynne skiver. Bland hodekål og agurk sammen med saft og skall av lime og kokosmelk i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt 3c
  1. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med margarin. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side.
  2. Fres chili og hvitløk i litt olje i stekepannen. Ha i honning, ingefær og limesaft, og bland sammen. Legg det stekte svinekjøttet tilbake i stekepannen og stek i 1 minutt til alt er godt blandet.
  3. Vask hjertesalat, og fyll salatbladene med kålsalat. Topp salaten med svinestrimler og litt saus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant