Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekoteletter i steambuns

Steam buns med svinekoteletter

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 20 steam buns

Steam buns:

  • 0,5 dl varmt vann
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 6 ss sukker
  • 3 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C
  • 650 g hvetemel
  • 2 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 dl solsikkeolje til pensling og smøring

Glaze:

  • 1 dl honning
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hønsebuljong (utblandet)
  • 1,5 ts dijonsennep
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist frisk timian

Garnityr:

  • 0,25 stk. purre
  • 2 stk. appelsin
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 125 g vasket babyspinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5539 kcal
Fett 187 g
Protein 214 g
Karbohydrater 684 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svinekotelett i dampede hveteboller er en skikkelig saftig godbit!  Balsamico, honning og sennep gir både syre, sødme og sting til kjøttet. Oppskriften gir ca. 20 buns. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 20 steam buns

Steam buns:

  • 0,5 dl varmt vann
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 6 ss sukker
  • 3 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C
  • 650 g hvetemel
  • 2 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 dl solsikkeolje til pensling og smøring

Glaze:

  • 1 dl honning
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hønsebuljong (utblandet)
  • 1,5 ts dijonsennep
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist frisk timian

Garnityr:

  • 0,25 stk. purre
  • 2 stk. appelsin
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 125 g vasket babyspinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5539 kcal
Fett 187 g
Protein 214 g
Karbohydrater 684 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bollene kan godt lages ferdig i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

For en enda mer asiatisk vri, bland sammen hoisinsaus, soyasaus og lime og hell over kotelettene eller bruk som saus når du serverer.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:31:17