Kyllingfilet med brødsalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En herlig sprø brødsalat servert med saftig kyllingfilet, perfekt middagsmat! Hvem skulle tro at gårsdagens tørre brød kunne våkne opp i en så smakfull ny drakt. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Urteschnitzel

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Brødsalat:

  • 0,5 stk. landbrød , eventuelt rester av annet daggammelt brød
  • 100 g frisk sjampinjong eller aromasopp, delt i båter
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 bunt vårløk
  • 5 stilker stilkselleri (stangselleri) i små terninger
  • 6 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 4 ss revet fersk parmesan

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 220 °C.
  2. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i stekeovn og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  3. Del sopp i båter. Fres sopp i en varm stekepanne med margarin, ca. 5 minutter.
  4. Skjær selleristang i små terninger. Hakk vårløk fint, og finhakk persille. Ha vårløk, stilkselleri, urter, salt og pepper i stekepannen sammen med soppen, og stek til grønnsakene er møre, 6-8 minutter.
  5. Bland sammen brødterninger og grønnsaksblanding i en stor bolle.
  6. Ha på olivenolje, dryss på parmesan og vend rundt til alt er godt blandet.
  7. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.

Server stekt kyllingbryst med sprø og god brødsalat. En klatt créme fraîche smaker også godt til. 

Se hvordan steke kyllingfilet

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.