Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Gratinerte sjøkreps

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 12 stk. ferske sjøkreps
  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
  • revet skall av 1 stk. sitron
Del

Gratinert sjøkreps

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert sjøkreps med pisket urtesmør, hvitløk og urter. Et festmåltid som passer perfekt til en sommerkveld med gode venner.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 12 stk. ferske sjøkreps
  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
  • revet skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig
  2. Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.
    Har du ikke sprøytepose kan du ha smøret i en ziplockpose og klippe et hull i den ene enden. Du kan også fordele smøret over krepsen med en skje.
  3. Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes.
  4. Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 °C i 4-5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med brød eller en god salat. 
Du kan også tilberede kamskjellene på grillen. Legg dem i aluminiumsfolie eller ildfast form, og sett dem på grillen.
Best resultat får du om du bruker levende sjøkreps, du bør bestille av fiskehandleren i god tid slik at du er sikker på å få tak i. Norske frosne sjøkreps har også bra kvalitet. De tines i kjøleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sjøkreps tåler lite varmebehandling, og det anbefales å spise dem slik de er.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2022 13:41:26