Gratinert sjøkreps

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Gratinert sjøkreps med pisket urtesmør, hvitløk og urter. Et festmåltid som passer perfekt til en sommerkveld med gode venner.

Ingredienser

  • 12 stk ferske sjøkreps
  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
  • revet skall av 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig
  2. Forvarm ovnen til 250 °C
  3. Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.
    Har du ikke sprøytepose kan du ha smøret i en ziplockpose og klippe et hull i den ene enden. Du kan også fordele smøret over krepsen med en skje.
  4. Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes.
  5. Gratiner sjøkrepsen i ovnen i 4-5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med brød eller en god salat. 
    Best resultat får du om du bruker levende sjøkreps, du bør bestille av fiskehandleren i god tid slik at du er sikker på å få tak i. Norske frosne sjøkreps har også bra kvalitet. De tines i kjøleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sjøkreps tåler lite varmebehandling, og det anbefales å spise dem slik de er.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.