Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinerte sjøkreps

Gratinert sjøkreps

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. ferske sjøkreps
  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
  • revet skall av 1 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert sjøkreps med pisket urtesmør, hvitløk og urter. Et festmåltid som passer perfekt til en sommerkveld med gode venner.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. ferske sjøkreps
  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
  • revet skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig
  2. Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.
    Har du ikke sprøytepose kan du ha smøret i en ziplockpose og klippe et hull i den ene enden. Du kan også fordele smøret over krepsen med en skje.
  3. Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes.
  4. Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 °C i 4-5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med brød eller en god salat. 
Du kan også tilberede kamskjellene på grillen. Legg dem i aluminiumsfolie eller ildfast form, og sett dem på grillen.
Best resultat får du om du bruker levende sjøkreps, du bør bestille av fiskehandleren i god tid slik at du er sikker på å få tak i. Norske frosne sjøkreps har også bra kvalitet. De tines i kjøleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sjøkreps tåler lite varmebehandling, og det anbefales å spise dem slik de er.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 24.07.2024 20:18:42