Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • 1 dl ketchup
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 8 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel
  • 2 stk. løk
  • 4 dl lammekraft eller kyllingkraft

Linsesalat

  • 3 dl sorte linser (puy- eller belugalinser)
  • 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl frisk persille
  • 2 ss olivenolje

Til servering

  • ca. 15 stk. ristede hasselnøtter
Del

Marinerte lammeskanker med linsesalat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker er kjøtt som trenger litt ekstra tid og kjærlighet for å bli skikkelig mørt. Her har vi smakssatt skankene med en spennende marinade med basis i ketchup, løk og krydder, som i løpet av tilberedningstiden blir en nydelig saus. Servert med svarte belugalinser og appelsin, er dette en fantastisk smaksrik og nydelig rett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • 1 dl ketchup
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 8 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel
  • 2 stk. løk
  • 4 dl lammekraft eller kyllingkraft

Linsesalat

  • 3 dl sorte linser (puy- eller belugalinser)
  • 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl frisk persille
  • 2 ss olivenolje

Til servering

  • ca. 15 stk. ristede hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Tørk godt av lammeskankene og stell dem slik at de kan stå med beinpipen opp.
  2. Bland sammen ketchup, balsamico, soyasaus, muskat, kardemomme, hakket hvitløk, laurbærblad, hel kanel og olivenolje i en skål.
  3. finhakk halvparten av løken og bland den i marinaden. Smak til med salt og pepper.
  4. Hell marinaden over lammeskankene og gni dem godt inn. La dem ligge og trekke smak minst en time, gjerne lenger.
  5. Ha lammeskankene og marinaden i en gryte, gjerne en jerngryte. el resten av løken i båter og legg dem rundt skankene. Hell i kraft og kok opp.
  6. Sett på lokk og plasser gryten i forvarmet stekeovn på 150 °C i 3 - 3 ½ time, avhengig av størrelsen på skankene. Ta av lokket og sjekk at skankene er ferdige (kjøttet skal løsne fra beinet). Hold skankene varme til servering.
  7. Kok linsene til de er møre, ca. 20 minutter. Hell av kokevannet.
  8. Skjær av topp og bunn på appelsinen, og skjær vekk skallet slik at den hvite hinnen på båtene blir med. Hold appelsinen i en hånd og bruk en skarp kniv til å skjære båtene ut som helt skinnfrie fileter. Klem ut resten av saften og bland med sitronsaft.
  9. Finhakk løk, chili, hvitløk og persille og bland inn i de kokte linsene sammen med appelsinfileter og -saft. Drypp over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.
  10. Legg lammeskankene på tallerkener sammen med linsesalaten. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
  11. Grovhakk nøttene og dryss dem over rett før servering.

Marinerte lammeskanker med linsesalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant