Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • ca. 4 ss hvetemel til å mele skankene
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts tørket merian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 stk. rød chili
  • 4 ss margarin
  • 3 stk. gulrot
  • 5 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. løk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann
  • 100 g kantarell

Mandelpotetmos:

  • 400 g mandelpotet
  • 1,5 dl matfløte
  • 50 g smør
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ts finhakket rød paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Del

Lammeskanker med kantareller

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kantarellen er en av naturens virkelige delikatesser og omtales av enkelte som "skogens gull". Den er kjent for sin krydderaktige smak og fruktaktige lukt. Sammen med lam får du en rett som er fortjener god tid og godt selskap.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • ca. 4 ss hvetemel til å mele skankene
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts tørket merian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 stk. rød chili
  • 4 ss margarin
  • 3 stk. gulrot
  • 5 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. løk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann
  • 100 g kantarell

Mandelpotetmos:

  • 400 g mandelpotet
  • 1,5 dl matfløte
  • 50 g smør
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ts finhakket rød paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Start med å blande sammen koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La det ligge i en time og trekke smak.
  2. Ha mel på skankene og varm margarin i en kjele. Brun skankene og tilsett grønnsaker kuttet i terninger. Ha i tomater. Fyll på vann. La det hele trekke under lokk i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
  3. Skrell potetene og kok dem i vann. Når de er ferdige slås vannet av. Tilsett fløte, kjørvel, timian og paprika. Mos det hele og rør det til en jevn masse. Tilsett smør og juster hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene. Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige og du trenger kun å smake til med salt og pepper. 
  4. Stek kantarellene ved siden av. Anrett på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant