Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • 4 skiver spekeskinke
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater cherry
  • 2 stk. rødløk i grove båter
  • 1 stk. aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
Del

Krydrede lammeskanker

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker er utrolig! Den nederste delen på lammelåret er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt som trenger lang og varsom varmebehandling. Etter riktig behandling fremstår lammeskanken som et saftig og mørt kjøttstykke du sjelden har smakt maken til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • 4 skiver spekeskinke
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater cherry
  • 2 stk. rødløk i grove båter
  • 1 stk. aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Surr spekeskinken rundt skankene, fest eventuelt med tannpirker eller bomullstråd og brun de raskt i en panne.
  2. Legg skankene i en gryte eller en ildfast form og ha i resten av ingrediensene.
  3. Sett på lokk eller ha på aluminiumsfolie og stek i ovn på 180 °C i 1 1/2 - 2 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
Lammeskankene kan også tilberedes på lavere temperatur. Sett ovnen på 150 °C og la skankene stå inne i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
 
Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant