Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitvinsbraiserte lammeskanker 1

Hvitvinsbraiserte lammeskanker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. hvitløk
  • 1 stk. paprika
  • 3 stk. grønn chili
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss rosépepper
  • 7,5 dl hvitvin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 4 stilker frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1129 kcal
Fett 61 g
Protein 100 g
Karbohydrater 16 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskank er i utgangspunktet ikke mør, men etter noen timers varmebehandling fremstår den som et smakfullt, saftig og mørt kjøttstykke. Her er oppskriften til deg som har god tid, men som allikevel ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. hvitløk
  • 1 stk. paprika
  • 3 stk. grønn chili
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss rosépepper
  • 7,5 dl hvitvin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 4 stilker frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1129 kcal
Fett 61 g
Protein 100 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

Hvitvinsbraiserte lammeskanker 2

Du trenger: Lammeskanker, paprika, hvitvin, chili, hvitløk, rosmarin, rosèpepper, pepper og salt. 

trinn du kan merke av
Hvitvinsbraiserte lammeskanker 3
Om du vil ha mer farge på skankene kan du fjerne aluminiumsfolien og skru ovnen på sterkere overvarme de siste minuttene.
Varm gjerne tallerkenene litt slik at sausen holder seg god og varm til du får servert dine gjester.

Server saftige lammeskanker og fyldig saus med noen skiver godt brød og eventuelt grønnsaker i staver. Sausen passer perfekt som en dip.  

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

Podcast-episode: Braisert lammeskank

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 10.11.2024 13:23:35