Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitvinsbraiserte lammeskanker 1

Hvitvinsbraiserte lammeskanker

Ingredienser

porsjoner

  • 2 stk. hvitløk
  • 1 stk. paprika
  • 3 stk. grønn chili
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss rosépepper
  • 7,5 dl hvitvin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 4 stilker frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskank er i utgangspunktet ikke mør, men etter noen timers varmebehandling fremstår den som et smakfullt, saftig og mørt kjøttstykke. Her er oppskriften til deg som har god tid, men som allikevel ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

  • 2 stk. hvitløk
  • 1 stk. paprika
  • 3 stk. grønn chili
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss rosépepper
  • 7,5 dl hvitvin
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 4 stilker frisk basilikum

Slik gjør du

Du trenger: Lammeskanker, paprika, hvitvin, chili, hvitløk, rosmarin, rosèpepper, pepper og salt. 

  1. Gni lammeskanker med salt og pepper, og legg dem i en ildfast form.

  1. Legg hvitløk, paprika, chili og rosmarin i formen sammen med lammeskankene. Dryss over rosépepper og hell på hvitvin.
  2. Ha aluminiumsfolie over formen og sett den i ovn på 150 °C  i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena.
Om du vil ha mer farge på skankene kan du fjerne aluminiumsfolien og skru ovnen på sterkere overvarme de siste minuttene.
  1. Ta paprikabiter og chili ut av stekesjyen. Sil sjyen, og legg paprika og chili tilbake sammen med sjyen. Bruk en stavmikser og kjør til du har en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
  2. Skrell asparges. Kok dem i lettsaltet vann i 3 minutter, eller til de er knapt møre.
  3. Hell saus i dype tallerkener og legg en lammeskank i hver av dem. Pynt med basilikum og lettkokte grønne asparges.
Varm gjerne tallerkenene litt slik at sausen holder seg god og varm til du får servert dine gjester.

Server saftige lammeskanker og fyldig saus med noen skiver godt brød og eventuelt grønnsaker i staver. Sausen passer perfekt som en dip.  

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

Podcast-episode: Braisert lammeskank

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 18:20:55