Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • 3 ss olje
  • 1 stk. løk
  • 3 dl kyllingkraft
  • revet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 8 båter hvitløk
  • 1 dl flytende honning
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 2 stk. hel kanel
  • 4 stilker frisk rosmarin

Colcannon

  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål

Nøttesmør

  • 150 g smør
  • ca. 15 stk. hasselnøtter
Del

Lammeskank med appelsin

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt og appelsin er to smaker som er glad i hverandre, og den deilige, aromatiske sausen du får når du braiserer lammeskanker med appelsin er uforglemmelig. Sammen med colcannon - den irske varianten av potetmos - og toppet med litt nøttesmør, er dette et nydelig og rustikt herremåltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. lammeskank
  • 3 ss olje
  • 1 stk. løk
  • 3 dl kyllingkraft
  • revet skall og saft av 2 stk. appelsin
  • 8 båter hvitløk
  • 1 dl flytende honning
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 2 stk. hel kanel
  • 4 stilker frisk rosmarin

Colcannon

  • 1 kg melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk
  • 200 g grønnkål

Nøttesmør

  • 150 g smør
  • ca. 15 stk. hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Tørk godt av lammeskankene og stell dem slik at de kan stå med beinpipen opp.
  2. Varm en vid gryte (gjerne jerngryte) med litt av oljen og brun lammeskankene på alle sider. Krydre godt med salt og pepper. Løft skankene over på en tallerken.
  3. Finhakk løk og fres den i resten av oljen til den er gyllen og myk.
  4. Hell kraften i gryten sammen med appelsinsaft og -skall, hvitløk, honning, brunt sukker, rødvinseddik, hel kanel og rosmarinstilker. Kok opp.
  5. Legg lammeskankene tilbake i gryten og bland godt, slik at skankene blir dekket av sausen. Om mulig, sett skankene slik at beinpipene peker oppover. Kok opp på nytt, sett på lokk eller dekk med folie og plasser gryten i stekeovnen på 150 °C 3 -3 ½ time.
  6. Øk temperaturen i stekeovnen til 220 °C. Ta lokket av gryten og sett den tilbake i ovnen i ytterligere 25-30 minutter. Sausen skal tykne litt og bli litt klissete, men ikke brent. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina.
  7. Skrell potetetene og del dem i biter om de er store. Kok dem helt møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre.
  8. Mos potetene og rør inn smør. Spe med litt melk av gangen til mosen har en lett og luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
  9. Fjern de groveste stilkene og forvell grønnkålbladene i kokende vann i ca 2 minutter. Avkjøl bladene i kaldt vann og klem ut så mye vann som mulig. Klem grønnkålen sammen til en klump og bruk en skarp kniv til å kutte hakke den.
  10. Bland den hakkede grønnkålen inn i potetmosen og la alt bli gjennomvarmt.
  11. Smelt smøret på middels høy varme og la det bli gyllenbrunt og duftende. Hakk nøttene grovt og bland dem i smøret.
  12. Fordel colcannon på tallerkener og plasser en lammeskank oppå. Hell litt saus rundt og litt av nøttesmøret over skanken og server med én gang.

Lammeskank med appelsin

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant