Porterkokte lammeskanker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammeskanker trenger litt tid for å bli spiseklare, møre og gode. Har du tålmodighet til å vente på skankene mens de klargjør seg i porterøl, er du garantert et alle tiders måltid.

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 2 ss olje til bruning

  • 0,5 l mørkt øl , gjerne porter
  • 1 l lammekraft
  • 1 båt hvitløk delt i to
  • 1 stk. løk i båter
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 1 ts sort pepper hel

  • 2 stk. tomat
  • 1 dl grønne oliven
  • 2 ss kapers
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 potte grovhakket frisk basilikum
  • 4 skiver brød

Slik gjør du

  1. Brun lammeskanker godt på alle sider. Legg dem over i en stor gryte.
  2. Hell over øl og kraft. Ha i hvitløk, løk, rosmarin og pepper og kok opp. Sett på lokk å la gryten trekke på lav varme i cimer, ta. 3 til kjøttet løsner fra benet.
  3. Ta ut lammeskankene av gryten og legg dem på et fat. Sil kraften, ha den tilbake i gryten og kok den ytterligere ned til du har en god sauskonsistens. Legg skankene tilbake i gryten.
  4. Skjær tomat i skiver og legg på tallerken med oliven og kapers. Dryss olivenolje, salt, pepper og basilikum over.

Server lammeskankene med godt brød.

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.