Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kinesisk sticky sideflesk

Kinesisk sticky svin

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet sideflesk uten svor
  • 1 l kyllingkraft
  • ca. 30 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. sitrongress
  • 2 ss risvin eller tørr sherry (kan utelates)
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl jasminris

Glaze:

  • ca. 3 ss maisolje
  • ca. 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 1 stk. sitrongress

Til servering:

  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 100 g hodekål
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 stk. lime
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige biter av sideflesk i en skikkelig klissete, deilig saus med masse smak. Dette er deilig kinesisk kosemat, enten som en selvstendig rett eller som en av flere dim sum-retter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lettsaltet sideflesk uten svor
  • 1 l kyllingkraft
  • ca. 30 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. sitrongress
  • 2 ss risvin eller tørr sherry (kan utelates)
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl jasminris

Glaze:

  • ca. 3 ss maisolje
  • ca. 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss honning
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 1 stk. sitrongress

Til servering:

  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 100 g hodekål
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Stiky sideflesk kan også godt serveres i steambuns med følge av litt grønnsaker og ekstra glaze. Kinesisk sticky sideflesk

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB15 27.07.2024 03:25:24