Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunbiff med byggryn

Kalkunbiff med byggryn

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 100 g byggryn (bløtlegges gjerne dagen før)

Saus:

  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • kjerner fra 0,5 stk. granateple

  • 4 ss hakket bladpersille
  • ca. 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

529 kcal

Energi

12.9 g

Fett

47.7 g

Protein

50.5 g

Karbohydrater

3.0 mg

Jern

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøp ferdige kalkunbiffer eller skjær dine egne fra en kalkunfilet. I denne oppskiften er det bereget 150 gram per biff. Byggryn med urter og saus med ingefær, hvitløk, soyasaus og granateplekjerner er spennende tilbehør.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 100 g byggryn (bløtlegges gjerne dagen før)

Saus:

  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • kjerner fra 0,5 stk. granateple

  • 4 ss hakket bladpersille
  • ca. 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

529 kcal

Energi

12.9 g

Fett

47.7 g

Protein

50.5 g

Karbohydrater

3.0 mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok byggryn i 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.
  2. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med margarin i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
  3. Stek rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.
  4. Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.

Server kalkunbiff med blandet salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB11 02.06.2023 07:08:13