Ingredienser

  • 4 stk. kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
  • ca. 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)

Appelsinmarinade:

  • 1 båt hvitløk i skiver
  • 2 ss soyasaus
  • ca. 2 ss revet frisk ingefær
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk. stjerneanis

Juskokte knaskerøtter:

  • ca. 1 dl appelsinjuice
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 klype sukker
  • 1 pose knaskegulrøtter

Rødvinsaus:

  • 1 pk rødvinsaus
  • 1 ss balsamicoeddik
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

252kcal

Energi

4.3g

Fett

39.5g

Protein

12g

Karbohydrater

1.1mg

Jern

Del

Appelsinmarinert kalkunbiff

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Appelsinmarinerte kalkunbiffer serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
  • ca. 10 stk. stjerneløk (delikatesseløk)

Appelsinmarinade:

  • 1 båt hvitløk i skiver
  • 2 ss soyasaus
  • ca. 2 ss revet frisk ingefær
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk. stjerneanis

Juskokte knaskerøtter:

  • ca. 1 dl appelsinjuice
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 klype sukker
  • 1 pose knaskegulrøtter

Rødvinsaus:

  • 1 pk rødvinsaus
  • 1 ss balsamicoeddik
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

252kcal

Energi

4.3g

Fett

39.5g

Protein

12g

Karbohydrater

1.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.
  3. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt margarin i ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen.
  4. Kok opp appelsinjus, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.
  5. Lag rødvinssaus av en pose rødvinssaus, litt jus (fra gulrøttene) og balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres eventuelt inn i sausen før servering.

Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinssaus fra pose og kokte poteter passer bra til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant