Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med lun helkornsalat

Kyllingfilet med lun helkornsalat

Ingredienser

porsjoner

Lun helkornsalat:

  • 150 g hel spelt
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 1 stk. radicchio rosso
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 16 g
Protein 48 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vil du ha en variasjon til poteter og ris bør du prøve denne lune helkornsalaten av spelt som vi serverer ved siden av kyllingfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Lun helkornsalat:

  • 150 g hel spelt
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 1 stk. radicchio rosso
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 16 g
Protein 48 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

Legg hel spelt i bløt over natten eller legg kornene i bløt om morgenen hvis du skal koke dem til middag på ettermiddagen. Da trenger de noe kortere koketid (35-40 minutter) enn om du koker korn som ikke er bløtlagt på forhånd (en times tid). 

trinn du kan merke av
For å korte ned koketiden på spelten er det en fordel å bløtlegge kornene på forhånd.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB14 11.07.2025 17:06:24