Kalkunbiff med speltrisotto

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Risotto kan lages på flere typer av korn, her har vi brukt perlespelt. Den absorberer væske veldig bra og tåler mye. Her trenger man ikke være redd for å koke for lenge. 

Ingredienser

  • 800 g kalkunbiff
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 3 dl hel spelt
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 dl eplemost
  • 1 l hønsekraft
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 150 g frosne erter
  • 2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett speltgryn og spe med eplemost og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i fire omganger mens du rører. All væske skal vare absorbert mellom hver gang. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Grynene skal være myke, og risottoen kremaktig.
  2. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha grønne erter i risottoen like før servering.
  3. Strø salt og pepper på kalkunbiffene og stek dem i en panne på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. Etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter. Ta ut biffene.
  4. Anrett speltrisotto på en tallerken, legg kalkunbiffene over og pynt med litt kruspersille.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.