Ingredienser

  • 600 g kalkunbiff
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss frisk kruspersille til pynt

Risotto

  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 ts gurkemeie
  • 3 dl hel spelt
  • 2 dl eplemost
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss sitronsaft
  • 150 g frosne erter
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

282kcal

Energi

8.8g

Fett

37.2g

Protein

11.8g

Karbohydrater

2.3mg

Jern

Del

Kalkunbiff med speltrisotto

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skiver av kalkunfilet er supre å servere som sunne biffer. Hel spelt er et flott alternativ til tradisjonell risottoris, og gir en spennende og smakfull risotto som passer veldig godt til det mide kalkunkjøttet. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g kalkunbiff
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss frisk kruspersille til pynt

Risotto

  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 ts gurkemeie
  • 3 dl hel spelt
  • 2 dl eplemost
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss sitronsaft
  • 150 g frosne erter
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

282kcal

Energi

8.8g

Fett

37.2g

Protein

11.8g

Karbohydrater

2.3mg

Jern

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Rør inn gurkemeie. Tilsett speltgryn og spe med eplemost og litt av buljongen. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i flere omganger. Rør godt mellom hver gang. All væske skal vare absorbert mellom hver gang du sper. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Grynene skal være myke, og risottoen kremaktig.
  2. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i flere omganger. Rør godt mellom hver gang. All væske skal vare absorbert mellom hver gang du sper. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Grynene skal være myke, og risottoen kremaktig.
  3. Smak til med sitronsaft. Ha grønne erter i risottoen like før servering.
  4. Varm en stekepanne med litt olje og stek kalkunbiffene ca. 2 minutter på hver side, så de får fin farge. Krydre med salt og pepper. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.
  5. Fordel speltrisottoen på tallerkener, legg kalkunbiffene over og pynt med litt kruspersille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant