Grove hamburgerbrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmelagde hamburgerbrød smaker ekstra godt. Oppskriften gir ca. 20 burgerbrød. Spiser dere ikke opp alle kan de fint fryses. Eller du kan dele deigen i to, og lage 10 burgerbrød og et grovbrød.

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 712 dl vann
  • 50 g gjær
  • 2 ss olje
  • 2 ts salt
  • 2 dl siktet rugmel
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • ca. 1412 dl hvetemel
  • 4 ss sesamfrø
Vis næringsinnhold
Energi
200kcal
Fett
3g
Protein
31.3g
Karbohydrater
178g
Jern
5.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, eller til dobbel størrelse.
  2. Del deigen i 20 like store emner, eventuelt halvparten av deigen til 10 like store emner, og form dem til litt flate burgerbrød. La brødene etterheve i ca. 20 minutter til omtrent dobbel størrelse. 
  3. Pensle burgerbrødene med vann og dryss sesamfrø på toppen. Stek midt i stekovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. 
    Form eventuelt den ene halvparten av deigen til et brød og legg det i en smurt brødform som rommer 1 1/2 liter. Etterhev brødet i 30-40 minutter til omtrent dobbel størrelse. Pensle brødet med sammenvispet egg og dryss over litt grov hvete eller kli til pynt. Stek ved 200 °C i 50-60 minutter.

Nå som du har hamburgerbrødene, hva med å lage en av disse digge burgerne:

Supersunn burger

Kyllingburger

Burger med asiatisk smak

Grillet burger fylt med mozzarella og fetaost

Lammeburger med sopp

Portebelloburger med blåmuggost

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.