Mørke hamburgerbrød

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Imponer gjestene dine med å lage disse saftige hjemmelagde hamburgerbrødene. Perfekt følge til en digg hamburger på sommerfesten. Dersom du lager fler enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning.

Ingredienser

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg
  • 2 ss blekksprutblekk
  • 2 ss sesamfrø gresskarkjerner, valmuefrø eller gurkemeie

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.
  2. Ha i smør, vann, blekksprutblekk og egg. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. La deigen hvile under et klede i ca. 1 time.
  3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i ca. like store emner og form dem til runde boller (ca. 100 g). Det blir ca. 16 boller av en porsjon deig.
  4. Sett hamburgerbrødene på en bakepapirkledd stekeplate og dekk med et klede. La brødene etterheve i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.
  5. Pensle brødene med litt vann og dryss over sesamfrø, gresskarkjerner, valmuefrø eller gurkemeie.
  6. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl et par minutter og dekk med plast. Da vil dampen gjøre brødene ekstra myke og saftige. La dem så avkjøle seg helt før servering.
    Blekksprutblekk kan du kjøpe i en fiskebutikk eller i en velassortert grønnsaksbutikk

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.