Ingredienser

Burger:

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • saften av 0,25 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olje til steking

Korianderdressing:

  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss olje (kan sløyfes)
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. agurk

Tilbehør:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 6 stk. små hamburgerbrød
  • 1 stk. eple i tynne skiver
Del

Burger med asiatisk smak

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små, spicy burgere med smak av chili, friske urter og krydder. Godt for store og små!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Burger:

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • saften av 0,25 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss olje til steking

Korianderdressing:

  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss olje (kan sløyfes)
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. agurk

Tilbehør:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 6 stk. små hamburgerbrød
  • 1 stk. eple i tynne skiver

Slik gjør du

  1. Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i chili, hvitløk, ingefær, limesaft, koriander, salt og pepper. Rør deigen godt sammen, men ikke for mye da den blir seig.
  2. Klapp deigen til en stor rund kake, og del den i seks like store deler. Form hver del til en rund hamburger.
  3. Pensle hamburgerne med litt olje og stek på middels varme i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.
  4. Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser. Vend inn gresk yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  5. Skrell agurk og del den i to på langs. Skrap ut kjernen, og kutt agurken i tynne skiver. Bland agurkskiver sammen med dressingen.
La gjerne dressingen stå 1 time før servering, da får smakene tid til å utvikle seg.
  1. Varm hamburgerbrød i stekeovn på 225 °C i 2-3 minutter. Del det varme hamburgerbrødet i to. Legg salat på den ene halvdelen av brødet, ha på dressing, salat, epleskiver og burger, og legg på toppbrødet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant