Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olje
  • 1 ss sukker
  • ca. 6 dl hvetemel
Del

Fletteloff eller horn

(3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv deg på denne lille porsjonen hvis du er nybegynner. Erfarne bakere kan med hell doble oppskriften.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olje
  • 1 ss sukker
  • ca. 6 dl hvetemel

Slik gjør du

1. Rør ut gjæren i fingervarmt vann (37 °C).

2. Tilsett egg, salt, olje og sukker. Rør inn hvetemel til passe fast deig. Elt deigen glatt og jevn. Dekk bakebollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse.

Fletteloff
3. Del deigen i tre deler og trill dem til pølser. Flett pølsene sammen til fletteloff. Legg loffen på stekebrett og la den heve under klede til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

4. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø over. Sett loffen på midterste rille i stekeovnen ved 220 °C og stek i 15-20 minutter. Avkjøl på rist

Horn
3. Elt deigen lett sammen og form den til en kule. Kjevle deigen ut til en runding med en diameter på ca. 30 cm.

4. Del deigen i åtte like store snipper med bake- eller pizzatrinse. Rull hver snipp fra ytterkanten sammen til horn.

5. Legg hornene med spissen godt under på bakepapirkledd stekebrett. La dem heve under et klede til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

6. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø over. Sett hornene på midterste rille i stekeovnen ved 240 °C og stek i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant