Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chicken korma

Chicken korma

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet eller kyllingfilet
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. løk
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 dl vann
  • 50 g malte mandler
  • 3 båter hvitløk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 klype revet muskatnøtt
  • 1 boks hakkede tomater á 400 g
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 594 kcal
Fett 42 g
Protein 36 g
Karbohydrater 15 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi blir aldri lei av indisk mat! Korma - deilig saus med yoghurt, tomat og masse krydder - kan lages med ulike typer kjøtt, eller med deilige grønnsaker. Vi har brukt kylling overlår, som smaker masse og tåler å koke lenge. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kylling lårfilet eller kyllingfilet
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. løk
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 dl vann
  • 50 g malte mandler
  • 3 båter hvitløk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 1 klype revet muskatnøtt
  • 1 boks hakkede tomater á 400 g
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 ss brunt sukker
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 594 kcal
Fett 42 g
Protein 36 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kyllingkormaen rykende varm med basmatiris og varme nanbrød. Chicken korma

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 13.10.2024 15:54:16