Cupcakes med mascarponekrem

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Sukkersøte vaniljecupcakes med farget glasur i ekte «unicorn» stil. Perfekt til sommeravslutningen, barnebursdagen eller sammen med en kaffekopp når venninnegjengen er på besøk. 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • frø fra 1 stk vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte

Mascarponekrem:

  • 5 dl kremfløte
  • 240 g mascarponeost
  • 125 g siktet melis
  • frø fra 1 stk vaniljestang
  • 3 dråper matfarge for eksempel rød, grønn og gul

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
  3. Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at muffinsen skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek kakene midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
  4. Pisk sammen kremfløte, mascarpone, melis og frø fra vaniljestang i en mikser på lav hastighet et lite minutt. Øk farten og pisk deretter på middels til høy hastighet i 3-4 minutter. Kremen skal være luftig og myk. Pass på at du ikke pisker kremen for mye, da vil den sprekke.
  5. Fordel kremen i 3 mindre skåler. Rør inn litt matfarge i hver skål til du får ønsket farge på kremen. Ha kremen i sprøyteposer og sprøyt frostingen på muffinsene. Ønsker du en marmorering av kremen kan du ha to av fargene i samme sprøytepose, da blander fargene seg i et fint mønster når du sprøyter dem på muffinsene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.