Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tekake med frukt

Tekake med frukt

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g rosiner
  • 200 g korinter
  • 100 g finhakket aprikos
  • 2 dl brunt sukker
  • 1,5 dl nylaget urtete (ikke for sterk)
  • 1 ss rom eller whisky (kan sløyfes)
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 100 g smør
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5838 kcal
Fett 118 g
Protein 115 g
Karbohydrater 1017 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en kake med mye godt i. Her finner du rosiner, korinter og aprikoser. Litt rom eller whisky gir de tørkede fruktene ekstra god smak..

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g rosiner
  • 200 g korinter
  • 100 g finhakket aprikos
  • 2 dl brunt sukker
  • 1,5 dl nylaget urtete (ikke for sterk)
  • 1 ss rom eller whisky (kan sløyfes)
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 100 g smør
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5838 kcal
Fett 118 g
Protein 115 g
Karbohydrater 1017 g

Slik gjør du

1. Bland all frukten med sukkeret i en bolle. Hell på te og eventulet rom eller whisky. Dekk til og la det stå kjølig natten over til frukten har trukket til seg smak.

2. Visp egg og sukker til eggedosis, smelt smøret og bland det i frukten vekselvis med mel iblandet bakepulver og kanel.

3. Hell røren i to smurte, strødde randformer à ca. 1 1/2 liter og stek kaken på nederste rille i stekeovnen på 175°C i 60 - 70 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt.

Dette er en stor porsjon slik at det blir to kaker.

5. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 04.10.2024 23:07:37