Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitron- og valmuekake

Sitron- og valmuekake

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 8-10 biter.

  • 150 g romtemperert smør
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss valmuefrø
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron

Sitronglasur:

  • 125 g kremost naturell
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • ca. 4 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4491 kcal
Fett 273 g
Protein 70 g
Karbohydrater 423 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og frisk formkake med god holdbarhet. Nydelig til en erke-engelsk kopp afternoon tea (eller kaffe). Valmuefrø, som vanligvis brukes som pynt på rundstykker, loff og tebirkes er her med å sette sitt særegne smakspreg på kaken sammen med vanilje. 

Sitron- og valmuekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 8-10 biter.

  • 150 g romtemperert smør
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss valmuefrø
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron

Sitronglasur:

  • 125 g kremost naturell
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • ca. 4 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4491 kcal
Fett 273 g
Protein 70 g
Karbohydrater 423 g

Slik gjør du

  1. Visp romtemperert smør og sukker hvitt og kremete.
  2. Tilsett ett og ett egg og rør dem godt inn i blandingen.
  3. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og valmuefrø. Rør melblandingen inn i smør- og sukkerblandingen.
  4. Vask sitronene godt i lunkent vann, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll godt. Riv skallet fint og pass på at du bare får med det gule. Del sitronene i to og press ut saften.
  5. Bland sitronsaft og revet skall i kakerøra. 
  6. Legg bakepapir i bunnen av en ca. 1.5 liter brødform eller 20 cm springform. Hell i kakerøra og jevn ut overflaten med en slikkepott. 
  7. Sett kaken på rist på nederste rille i forvarmet ovn på 180 °C og stek den i ca. 1 time. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne midt i kaken. Hvis det fortsatt fester seg røre på pinnen, må den stå litt lenger. Når pinnen er tørr, er kaken ferdig stekt. Du kan også bruke steketermometer. Kjernetemperaturen ska være 96 °C.
  8. Ta kaken ut av ovnen og la den stå noen minutter før du hvelver den ut av formen. Avkjøl helt på rist. 
  9. Lag glasuren: Pass på at kremost og smør har samme konsistens, da slipper du smørklumper i kremen. Rør ost, smør og melis sammen. Rør inn sitronsaft og hell glasuren over kaken. Glasuren skal være litt flytende. Dryss litt valmuefrø på toppen som pynt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 03.11.2024 13:34:32