Sitron- og valmuekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En saftig og frisk formkake med god holdbarhet. Nydelig til en erkeengelsk kopp afternoon tea (eller kaffe). Valmuefrø, som vanligvis brukes som pynt på rundstykker, loff og tebirkes er her med å sette sitt særegne smakspreg på kaken sammen med vanilje. 

Ingredienser

  • 250 g usaltet smør
  • 300 g sukker
  • skallet av 4 stk sitron
  • 75 g valmuefrø
  • 2 ts vaniljesukker
  • 550 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1,5 dl melk
  • 8 stk eggehvite

Sitronglasur:

  • 2 ss sitronsaft
  • 400 g melis
  • ca. 1 ss revet sitronskall

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt og kremete.
  2. Vask sitronene godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel. Skyll godt. Riv skallet fint og pass på at du bare får med det gule skallet. Del sitronene i to og press ut saften  Bland sammen hvetemel vaniljesukker og bakepulver.
  3. Rør inn melblandingen og melk vekselvis i smør- og sukkerblandingen. Ta vare på litt av sitronskallet og sitronsaften til glasur og pynt, og bland inn resten av skallet, saften og valmuefrø. 
  4. Visp eggehvitene til mykt skum. Rør ca. 1/3 inn i kakerøren og vend til slutt inn resten. Hell røren i smurt og strødd form, ca. 24 cm i diameter.
  5. Sett kaken nederst i ovnen på 180 grader og stek den i ca. 1 time. Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne midt i kaken. Hvis det ikke fester seg noe på pinnen, så er kaken ferdig. 
  6. Ta kaken forsiktig ut av formen og avkjøl den på rist.
  7. Lag glasuren ved å varme opp sitronsaften, rør inn melis og hell glasuren over kaken mens den ennå er varm. Pynt med revet sitronskall.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.