Ingredienser

  • 270 g smør
  • 270 g sukker
  • 5 stk. egg
  • 270 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • finrevet skall av 2 stk. lime og saften av den ene
  • finrevet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 45 g valmuefrø

Tykk melisglasur:

  • 1 stk. eggehvite

melis til passe konsistens

Del

Formkake med appelsin og lime

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Så enkelt kan en formkake pyntes, og likevel se så fristende og god ut!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 270 g smør
  • 270 g sukker
  • 5 stk. egg
  • 270 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • finrevet skall av 2 stk. lime og saften av den ene
  • finrevet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 45 g valmuefrø

Tykk melisglasur:

  • 1 stk. eggehvite

melis til passe konsistens

Slik gjør du

1. Rør smør og sukker hvitt.

2. Tilsett ett og ett egg.

3. Bland inn de andre ingrediensene.

4. Fyll røren i en avlang kakeform (1 1/2 l) og stek kaken på nederste rille ved 180-200 ºC i ca. 1 time. Avkjøl på rist.

5. Bland eggehvite og melis til en tykk glasur og hell den over kaken. Pynt med appelsinskall.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant