Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 300 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 50 g valnøttkjerner (kan utelates)
Del

Krydderkake

(14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til «a nice cup of tea» som i matpakken på tur. Server den i tynne skiver som den er, eller med smør og brunost. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

10  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 300 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 50 g valnøttkjerner (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ºC
  2. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Ha i ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Vend inn valnøtter.
  3. Fôr en brødform med bakepapir og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
  4. Stek kaken i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en liten trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk i fargen.
  5. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald.

Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Krydderkaken kan også fryses.

Du kan også bake kaken i en liten langpanne. Beregn ca. 40 minutters steketid.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant