Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Whiskykake

Whiskykake

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 16 biter.

  • 150 g cocktailbær
  • 2,5 dl rosiner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 2,5 dl whisky
  • 175 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 0,25 ts malt muskat

Kaffekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 shot espressokaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7724 kcal
Fett 418 g
Protein 115 g
Karbohydrater 695 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak. Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en kaffeopplevelse av den gode gamle sorten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 16 biter.

  • 150 g cocktailbær
  • 2,5 dl rosiner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 2,5 dl whisky
  • 175 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 0,25 ts malt muskat

Kaffekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 shot espressokaffe
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7724 kcal
Fett 418 g
Protein 115 g
Karbohydrater 695 g

Slik gjør du

  1. Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå å trekke over natten.
  2. Forvarm stekeovn til 180 °C
  3. Rør smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver.
  4. Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.
  6. Hell røren i en godt smurt form (24 cm diameter) og stek den på nederste rille i ca. 1 time.
  7. La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.
  8. Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 13.12.2024 06:22:11