Ingredienser

  • 150 g cocktailbær
  • 2,5 dl rosiner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 2,5 dl whisky
  • 175 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 0,25 ts malt muskat

Kaffekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 shot espressokaffe
Del

Whiskykake

(8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak. Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en kaffeopplevelse av den gode gamle sorten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 150 g cocktailbær
  • 2,5 dl rosiner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 2,5 dl whisky
  • 175 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 0,25 ts malt muskat

Kaffekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 shot espressokaffe

Slik gjør du

  1. Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå å trekke over natten.
  2. Forvarm stekeovn til 180 °C
  3. Rør smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver.
  4. Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.
  6. Hell røren i en godt smurt form (24 cm diameter) og stek den på nederste rille i ca. 1 time.
  7. La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.
  8. Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant