Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nyretapp med persillerotpuré og nøttesmør

Nyretapp med pastinakkpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Stekt pastinakk:

  • 250 g pastinakk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den populære stykningsdelen nyretapp, også kjent som butcher's cut eller hangersteak,  er et saftig, grovt og mørt stykke biff! Her servert sammen med høstens pastinakk, både i puré og stekt i smør. Toppet med nøttesmør får du en skikkelig kosemiddag, perfekt når du skal ha middagsgjester. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Stekt pastinakk:

  • 250 g pastinakk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne et kjernetemperaturmåler når du steker. Nyretapp bør nemlig ikke stekes for lenge, for å unngå at den blir seig. Stek heller på høy varme, og ta den av varmen når den har en kjernetemperatur på 45-50°C. Temperaturen vil stige noen grader etter at den er tatt av varmen. 

Anrett nyretapp i skiver på tallerkener med pastinakkpuré og stekte pastinakkstaver, og topp med en god skje nøttesmør. Server gjerne med kokte mandelpoteter om du ønsker.

Nyretapp med persillerotpuré og nøttesmør

Vil du teste nyretapp på ulike måter? Sjekk ut oppskriftene våre på nyretapp med romescosaus, eller nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 02.11.2024 06:08:44