Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pastinakkchips

Pastinakkchips

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pastinakk
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pastinakk gode, smakfulle chips. Du kan også bytte ut pastinakk med persillerot, eller prøve begge variantene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pastinakk
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 140 °C
  2. Vask pastinakken godt. Det er ikke nødvendig å skrelle den. Skjær den i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. Tørk godt med papir.
  3. Hell olje over og gni godt inn.
  4. Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
  5. Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
  6. Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsen i en tett boks eller glass holder den seg sprø.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 11:50:24