Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 300 g potet
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss solsikkeolje
  • 800 g fårikålkjøtt
  • 50 g svisker
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g mandler
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 stang hel kanel
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Marokkansk lammegryte

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et pust av det eksotiske kjøkken. En slik tagine, marokkansk gryte, kan lages uten en spesialgryte, så her er det bare å koke. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 300 g potet
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss solsikkeolje
  • 800 g fårikålkjøtt
  • 50 g svisker
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g mandler
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 stang hel kanel
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell gulrot, potet og løk, og del grønnsakene i biter. 
  2. Splitt chili på langs. Fjern frøene og finhakk chilien.
  3. Ha olje i en tykkbunnet kjele, og sett den på medium varme. Tilsett kjøttet og brun det på alle sider.  
  4. Tilsett grønnsakene i gryta, og bland sammen. Ha i svisker, aprikos, mandler og krydder, og la det steke noen minutter i gryta, før du heller i vann. 
  5. La retten småkoke i en og en halv time, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.


Server gjerne med ris, couscous eller brød. 

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant