Lammesauté med kantareller

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lammesauté er en enkel festrett med mørt lammekjøtt og kantareller. Dette er midt i blinken for hyggelige sammenkomster i høstmørket. 

Ingredienser

  • 600 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 250 g kantarell eller annen sopp
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 pk sjysaus
  • 2 dl matfløte
  • 14 ts tørket rosmarin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i biter (ca. 3 x 3 cm). Rens og del sopp. Hakk løk.
  2. Lag saus etter oppskrift på posen, men bruk bare halve vannmengden. Ha i fløte.
  3. Varm en stekepanne med olje eller margarin og stek kjøttet i flere omganger. Sett til side.
  4. Stek løk og sopp i 3-4 minutter. Krydre med salt, pepper og urter. Ta ut noen fine sopper til pynt.
  5. Ha kjøttet tilbake i pannen og hell over sausen. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  6. Legg noen sopp på toppen som pynt og server med råstekte poteter eller potetmos.
Sauté er et kjøkkenuttrykk som betyr at kjøttet brunes for deretter å trekke ferdig i sausen.
Ha du en god lammekraft, er det et supert utgangspunkt for sausen i denne retten. Om sausen blir tynn, kan du jevne den med en ts maisenna rørt ut i litt vann.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.