Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammesauté med kantareller

Lammesauté med kantareller

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kantarell eller annen sopp
  • 4 stk. sjalottløk
  • 600 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 1 pk sjysaus
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts tørket rosmarin
  • 0,25 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 321 kcal
Fett 18 g
Protein 35 g
Karbohydrater 3 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammesauté er en enkel festrett med mørt lammekjøtt og kantareller. Dette er midt i blinken for hyggelige sammenkomster i høstmørket. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kantarell eller annen sopp
  • 4 stk. sjalottløk
  • 600 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 1 pk sjysaus
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts tørket rosmarin
  • 0,25 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 321 kcal
Fett 18 g
Protein 35 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sauté er et kjøkkenuttrykk som betyr at kjøttet brunes for deretter å trekke ferdig i sausen.
Ha du en god lammekraft, er det et supert utgangspunkt for sausen i denne retten. Om sausen blir tynn, kan du jevne den med en ts maisenna rørt ut i litt vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12096, server:MP-PRD-WEB15 13.11.2024 07:33:30