Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff i terninger
  • 2 stk. gul eller grønn squash
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl rødvin
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Biffsauté

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte. I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff i terninger
  • 2 stk. gul eller grønn squash
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl rødvin
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger (4x4 cm). Del squash i to, skrap ut kjernen med en skje og skjær dem i skiver. Skrell rødløk og skjær i båter. 

2. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne med smør, 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side. 

3. Fres squash, rødløk og sjampinjong raskt i en middels varm stekepanne med smør, tilsett buljong og rødvin. Ha i kjøttet og aspargesbønner. 

4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med kokt eller stekt potet, eller ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant