Helstekt roastbiff med bakt paprika- og spinatsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Du forbinder kanskje roastbiff med rause smørbrød, salater eller små, delikate snitter, men roastbiff kan like gjerne serveres varm i rause skiver med smakelig tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av storfe eller mørbrad -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin til steking -
2 stk. rød paprika i biter eller strimler -
2 stk. gul paprika i biter eller strimler -
2 båter hakkede hvitløk -
2 ss olivenolje -
200 g frisk spinat , godt skylt og tørket -
2 ss ristede solsikkekjerner -
saften av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Surr gjerne med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
- Brun roastbiffen i margarin på god varme på alle sider. Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek roastbiffen midt i ovnen på 125 °C. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød, ved 60-65 °C er den rosa.
- La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
- Varm olivenoljen i en dyp stekepanne og fres paprikabiter og hvitløk i noen minutter, til de begynner å bli myke. Tilsett spinaten og fres videre til spinaten akkurat faller sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Legg paprikasalaten på et fat og dryss over ristede solsikkefrø. Plasser roastbiffen i skiver oppå før servering.