Glasert svinekam med fennikel og koriander

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Et stort stykke kjøtt på bordet er kjennetegn på en klassisk søndagsmiddag for mange. Svinekam med spennende krydder og sødme fra aprikos gir skikkelig helgefølelse!

Ingredienser

  • 2 kg svinekam med ben
  • 12 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl vann eller hvitvin

Glaze:

  • 2 ss fennikelfrø
  • 2 ss korianderfrø
  • 12 ts hel pepper
  • 3 dl aprikossyltetøy
  • 4 ss rapsolje eller olivenolje

Grønnsaker:

  • 600 g potet
  • 6 stk gulrot
  • 2 stk fennikel
  • 500 g rosenkål
  • 6 stilker frisk timian
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 4 ss olje

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Om det er svor på kammen, så skjær den av med en skarp kniv slik at noe av fettet fortsatt sitter igjen. Lag rutemønster i fettet. Plasser svinekammen i en ildfast form og gni den godt inn med salt og pepper.
  3. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen av svinekammen. Hell på vann eller vin i formen og dekk formen godt med folie.
  4. Plasser formen midt i ovnen i 30 minutter.
  5. Rist fennikelfrø, korianderfrø og pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Ha krydderne i en morter og knus dem grovt.
  6. Klem aprikossyltetøyet gjennom en sikt og bland det med krydder og olje. 
  7. Skjær poteter og fennikel i båter og gulrot i staver. Rens rosenkål og del dem i to om de er store. Bland timian, salt, grovkvernet pepper og olje, og vend grønnsakene i dette.
  8. Ta svinekammen ut av ovnen, fjern aluminiumsfolien og pensle den med ca. ¼ av aprikosglazen.  Senk temperaturen i stekeovnen til 180 °C. Legg grønnsakene ved siden av kammen i formen.
  9. Plasser svinekammen tilbake midt i ovnen og stek videre til kjernetemperaturen er 74 °C. Pensle den et par ganger med glaze i løpet av steketiden.
  10. La svinekammen hvile i 20 minutter før du skjærer kjøttet ifra beinet og videre i skiver.
    Når du skal skjære kjøttet fra beinet kan det være lurt å holde godt i selve kjøttdelen. Bruk en skarp kniv og før den med lange snitt langs kambenet. Følg kambenet hele veien frem til du har løsnet kjøttet helt fra beinet.
  11. Kok opp resten av glazen og server den som saus ved siden av svinekammen. Tynn den ut med litt vann om den virker for tykk.

           Server glasert svinekam med grønnsaker og saus.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.