Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Syrlig, søt og aromatisk appelsinmarmelade og hot cajunkrydder er en perfekt match til det salte baconet og den møre, milde svinefileten. 

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss cajunkrydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 8 skiver bacon
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ss olivenolje

Fennikel- og rødkålsalat:

  • 600 g rødkål
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk klementin

Dressing:

  • 1 stk lime saften av
  • 1 stk klementin
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss honning
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 pakke ruccula

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  2. Puss filetene for hinner og tørk det med litt kjøkkenpapir. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun filetene på alle sider. Sett til side.
  3. Bland sammen krydder og brunt sukker og gni det godt inn i svinefiletene.
    Slik lager du ditt eget cajunkrydder: bland sammen 2 ½ ss salt, 1 ss tørket oregano, 1 ss tørket timian, 1 ss løkpulver, ½ ss hvitløkpulver, 1 ss paprikapulver, 1 ss kajennepulver, 1 ss kvernet pepper. Oppbevar i et tett glass.
  4. Pakk fileten i bacon og fest med små trepinner.
  5. Varm stekepannen med litt mer olje og legg i den innpakkede fileten. Brun den på alle sider.
  6. Flytt filetene over i en ildfast form.
  7. Press marmeladen gjennom en fin sikt og bland det med sennep og olje. Pensle blandingen på filetene.
  8. Plasser formen midt i ovnen. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av den største fileten og stek til termometeret viser 65 °C. Pensle med marmeladen et par ganger under stekingen.
  9. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 5-10 minutter før du skjærer det i tykke skiver.
  10. Finsnitt rødkål og fennikel så tynt som mulig, med mandolin, ostehøvel eller en skarp kniv. Skrell to klementiner og del dem i grove biter og skjær paprika i tynne strimler.
  11. Lag dressingen; Press saften fra klementinen i en skål og bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  12. Hell dressingen over salaten og bland. La stå kaldt til servering. Vend inn ruccola rett før servering.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.