Innbakt svinefilet med sopp og løk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Svin ytrefilet bakt inn i butterdeig sammen med nydelig soppfyll. En mør, smakfull og imponerende rett.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til bruning

Soppblanding til fyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk egg til pensling

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 100 g østerssopp eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 pk reddik

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper og sett det til avkjøling.
  2. Finhakk sjampinjong og løk, og stek dette i en varm panne med smør. Rør hele tiden og stek helt til all væske har fordampet og blandingen er ganske tørr, ca. 10 minutter. Tilsett persille og brødsmuler og smak til med salt og pepper.
  3. Legg butterdeigplatene oppå hverandre og kjevle dem ut til dobbel størrelse, eller til de danner en stor nok flate til å rulle og dekke rundt hele fileten.
  4. Legg halvparten av soppmassen langs midten av butterdeigen. Legg kjøttet oppå og legg deretter resten av soppmassen på toppen av kjøttet. Pakk butterdeigen rundt fileten og lim igjen med pisket egg. Legg «pakken» med skjøten ned på bakepapir på en stekeplate.
  5. Pensle hele pakken med sammenvispet egg, Stikk steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet og stek på 200 ºC i ca. 20 minutter. Skru deretter ned varmen til 180 ºC og stek videre i ca. 15 minutter, eller til steketermometeret viser 65 ºC for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjennomstekt. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i skiver.
  6. Rens aspargesbønner og forvell dem. Rens sopp, del dem om nødvendig og stek dem i et par minutter i varm stekepanne med smør. Ha aspargesbønner i pannen med stekte aspargesbønner og krydre med salt og pepper.
  7. Høvle reddiker med en ostehøvel eller med en mandolin om du har.

 Server skiver av innbakt svinefilet med stekt sopp, aspargesbønner og høvlede reddiker. Hasselbackpoteter ville også passet perfekt til denne retten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.