Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Engelsk roastbiff

Engelsk roast beef

Ingredienser

porsjoner

Yorkshirepudding:

  • 250 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 6 ss smeltet smør

Brun saus: :

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 604 kcal
Fett 26 g
Protein 67 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Roast beef er en av Storbritannias nasjonalretter, og først og fremst en tradisjonell "Sunday Roast". Men roast beef er også svært populært som middag i julen, og blir servert med alle de tradisjonelle tilbehørene – Yorkshirepudding, stekte poteter, tre sorter grønnsaker, god brun saus og en stor klatt pepperrotkrem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Yorkshirepudding:

  • 250 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 6 ss smeltet smør

Brun saus: :

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 604 kcal
Fett 26 g
Protein 67 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Formene kan varmes i ovnen med stekefettet i før man har i røren. Da blir det lettere å få "puddingene" ut av formen.

Server engelsk roastbeef med ovnsstekte poteter og persillerot, grønnsaksblanding, Yorkshirepudding og brun saus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 21:46:00