Ingredienser

4  porsjoner

Paideig:

  • 100 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss vann

Fyll:

  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. hakket løk
  • 1,25 dl griljermel /strøkavring
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 4 dl vann
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Kjøttpai - Quebec Meat Pie

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En av de mest kjente rettene i Canada er tourtière. Det er en kraftig kjøttpai. Vær obs på at det finnes like mange variasjoner av oppskriften som det er bydeler og kokker i Quebec.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Paideig:

  • 100 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss vann

Fyll:

  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. hakket løk
  • 1,25 dl griljermel /strøkavring
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 4 dl vann
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

1. Ha kjøtt og løk i en gryte. Ha i griljermel og krydder. Dekk til med vann og la det koke i 1/2 -1 time, inntil all væske er borte.

2. Del opp kjøttblandingen med en gaffel. Smak til med krydder.

3. Kjevle ut paideig (hold av litt av deigen til lokk) og legg det over en paiform. La deigen henge over kanten. Prikk deigen med en gaffel. Ha over fyllet. 

4. Kjevle ut et lokk. Pensle paideigkanten med egg og legg over lokket. Trykk det lett sammen. Lag to til tre hull i deigen, som fuktigheten kan komme ut av under steking. Pensle lokket med egg. 

5. Stek paien på 200 °C i ca. 10 minutter. Senk så temperaturen til 180 °C,  og stek videre i 20 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant