Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Culotte med honningglaserte rotgrønnsaker

Culotte med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Culotte:

  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Culotte er et stykke fra storfe med fantastisk smak, men trenger – og fortjener - litt tid og kjærlighet. Gjør seg derfor godt for ovnssteking. Sammen med norske rotgrønnsaker bakt med honning smaker middagen enda bedre! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Culotte:

  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss honning

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Ønsker du å grille hel culotte? Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet på grillen ved 100 °C, til kjernetemperaturen viser 40 °C. Ta kjøttet av, og fyr opp til maks varme. Legg kjøttet tilbake og brun godt på alle sider, til kjernetemperatur viser 50 °C. Temperaturen vil fortsette å stige noen grader. La hvile i 30-40 minutter.

Server culotte i skiver med honningglaserte rotgrønnsaker, og gjerne med béarnaisesaus.

Culotte med honningglaserte rotgrønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 20.07.2024 05:05:36