Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet coulotte med smørdampet sommerkål

Culotte med smørdampet sommerkål

Ingredienser

porsjoner

Culotte:

  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Smørdampede grønnsaker:

  • 1 kg nykål, sommerkål
  • 150 g reddik
  • 150 g nepe
  • 2 dl vann
  • 100 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 729 kcal
Fett 52 g
Protein 45 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Culotte, også kjent som Picanha, er en nasjonalrett i Sør-Amerika. Den smaker også fantastisk når den stekes i ovnen og serveres med norsk sommerkål dampet i smør. Culotte kan også tilberedes på grillen, eller med sous vide.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Culotte:

  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss nøytral olje til steking

Smørdampede grønnsaker:

  • 1 kg nykål, sommerkål
  • 150 g reddik
  • 150 g nepe
  • 2 dl vann
  • 100 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 729 kcal
Fett 52 g
Protein 45 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

Har du tid, kan culotte med fordel krydres kvelden før, for at krydre skal sette seg bedre.

trinn du kan merke av

Ønsker du å grille culotte? Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet på grillen ved 100 °C, til kjernetemperaturen viser 40 °C. Ta kjøttet av, og fyr opp til maks varme. Legg kjøttet tilbake og brun godt på alle sider, til kjernetemperatur viser 50 °C. Temperaturen vil fortsette å stige noen grader. La hvile i 30-40 minutter.

Server culotte i skiver med smørdampede sommergrønnsaker på siden. Dryss gjerne over litt mer frisk timian og kvernet pepper før servering. Smaker også godt med dijonsennep på siden. Skikkelig sommermat!

Grillet coulotte med smørdampet sommerkål

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 05:56:34