Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 stk. côte de boeuf (á ca. 700 g)
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss smør
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 båter hvitløk
Del

Côte de Boeuf

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Côte de Boeuf er en entrecôte med bein, en oksekotelett kan man si. Biffen bruner du i panne, og steker i ovn før du skjærer den i tynne skiver og serverer med for eksempel chimmichurri eller annet favoritt tilbehør

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 stk. côte de boeuf (á ca. 700 g)
  • 2 ts flaksalt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss smør
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 båter hvitløk

Slik gjør du

Côte de boeufEn Côte de Boeuf kan variere i størrelse, men beregn 2-3 porsjoner per stykke. Du får også kjøpt den tørrhengt, og den vil da ha en mer intens kjøttsmak.

  1. La gjerne biffen ligge på benken et par timer for å tempereres før steking.
  2. Gni den godt inn med salt og pepper.
  3. Varm en vid stekepanne med nøytral olje, ha også i litt smør for smakens skyld. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet.
  4. Brun kjøttstykket et par minutter på hver side, brun også kanten. Ha gjerne litt timian og hvitløk i pannen mot slutten av bruningstiden, og øs det aromatiske smøret over biffen.
  5. Legg den over i en ildfast form. Husk å ta med alt i panna, så du får med alle de gode smakene.
  6. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, og sett formen i ovn på 125 °C og stek i ca. 15 minutter, eller til ønsket kjernetemperatur. Husk at kjernetemperaturen vil stige 1-3 grader etter steking, så ta dette med i beregningen. 

Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C og gjennomstekt: 70 °C

  1. La kjøttet hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i tynne skiver. 
Server gjerne med chimmichurri, eller en hjemmelaget bérnaisesaus

Côte de boeuf

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant