Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Culotte i stekepanne

Culotte i ovn

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hel culotte er stjernen i Sør-Amerika, og fortjener en plass på middagsbordet i Norge også! Saftig kjøtt med masse smak, enten du tilbereder den i ovnen, hel på grillen, som grillspyd eller med sous vide.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g culotte
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør

Slik gjør du

Har du tid, kan culotte med fordel krydres kvelden før, for at krydre skal sette seg bedre.

trinn du kan merke av

Ønsker du å grille hel culotte? Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet på grillen ved 100 °C, til kjernetemperaturen viser 40 °C. Ta kjøttet av, og fyr opp til maks varme. Legg kjøttet tilbake og brun godt på alle sider, til kjernetemperatur viser 50 °C. Temperaturen vil fortsette å stige noen grader. La hvile i 30-40 minutter.

Server gjerne med småpoteter, salat eller grønnsaker og en god saus. Få mer inspirasjon til tilbehøret her! 

Culotte

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 20.07.2024 06:45:03