Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Cæsarsalat med kalkun

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 100 g bacon
  • 200 g kalkunfilet
  • 1 ss rapsolje
  • 4 skiver brød
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk. romanosalat , evt. hjertesalat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 stk. ansjosfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl rapsolje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Cæsarsalat med kalkun

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Cæsarsalaten er en av verdens mest populære salater, og det er ikke tilfeldig. Salaten er nemlig en umamibombe, og dressingen er den som gjør hele salaten unik.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 100 g bacon
  • 200 g kalkunfilet
  • 1 ss rapsolje
  • 4 skiver brød
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk. romanosalat , evt. hjertesalat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 stk. ansjosfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl rapsolje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær bacon i terninger og kalkunfilet i strimler. Stek bacon og kalkunstrimler i en stekepanne med litt olje. Legg det over på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.
  2. Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft, finhakket ansjos og  hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og pepper.
  3. Skjær brødskivene i terninger og vend dem sammen med olje på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet midt i ovnen på 180 °C og stek krutongene i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.
  4. Strimle salat og rødløk.
  5. Bland salat, løk, dressing, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2022 13:59:49