Ingredienser

  • 400 g biffkjøtt i terninger
  • 20 stk. sopp
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 1 ts malt chilipepper
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ts salt
  • ca. 4 dråper sukkerkulør
Del

Sjørøvergryte

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som er lett for barna å være med på å lage. Oppskriften er beregnet i barneposjoner.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g biffkjøtt i terninger
  • 20 stk. sopp
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 1 ts malt chilipepper
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ts salt
  • ca. 4 dråper sukkerkulør

Slik gjør du

1. Skjær biff i terninger og sopp i båter. Finhakk hvitløk.

2. Brun biffterninger i flere omganger i en gryte med margaring.  

3. Ha alt kjøttet tilbake i gryten og dryss på hvetemel. Hell på buljong, tomatbønner og ha i chilipepper.

4. Stek sopp og hvitløk gyllent i en stekepanne med margaring. Ha det over i gryten med kjøttet. 

5. La gryten småkoke i 10-15 minutter. Tilsett sukkererter like før servering og smak til med salt. Juster eventuelt fargen med litt sukkerkulør. 

Server gjerne med kokte poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant