Råvareinformasjon
Som navnet forteller oss er mørbrad et mørt stykke kjøtt, og har omtrent samme bruksområdet som flatbiff. Den kan også brukes i de rettene som ofte anbefaler ytrefilet. Mørbraden er plassert på dyret slik at den ikke får noen fettkappe, men du får et magert og rent stykke med få sener. Et godt alternativ for de som ikke ønsker fettmarmoreringen i entrecôten, eller fettkappen på en culotte.
Mengdeberegning:
200 gram per person.
Næringsinnhold per 100 g:
Spiselig del: 100%
Kilokalorier/kilojoule: 112 kcal/ 474 kJ
Fett 2,8 %
Protein: 21,8 %
Karbohydrater: 0 %
Oppbevaring/holdbarhet:
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 5 dager i kjøleskap. Den kan vakuumpakkes for lenger holdbarhet. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det.
Hvor på dyret:
Mørbraden er en del av bakparten og sitter øverst på låret, mellom ytrefileten og culotten, der den tykkeste delen av indrefileten også befinner seg.
Servering:
Her er det flere muligheter. Den kan (1) tilberedes hel og serveres i skiver, (2) skjæres i mindre biter til gryte og wok eller (3) skjæres i 2 cm tykke skiver og stekes som biff.