Hopp til hovedinnhold

Mørbrad

Mørbrad kombinerer det beste fra begge verdener – en mørhet opp mot indrefilet, med det magrere preget man finner i ytrefilet. Dette gjør den til et populært valg til hverdagsbiffen. Mørbrad egner seg like godt til biff som til biffstrimler, eller stekt hel med godt tilbehør.

Mørbrad med smørstekt kål
Mørbrad er bra mør! Et godt og rimelig biffstykke det er lett å lykkes med.
Matfaglig rådgiver Marta
Mørbrad råvarebilde

Råvareinformasjon

Som navnet forteller oss er mørbrad et mørt stykke kjøtt, og har omtrent samme bruksområdet som flatbiff. Den kan også brukes i de rettene som ofte anbefaler ytrefilet. Mørbraden er plassert på dyret slik at den ikke får noen fettkappe, men du får et magert og rent stykke med få sener. Et godt alternativ for de som ikke ønsker fettmarmoreringen i entrecôten, eller fettkappen på en culotte

Mengdeberegning:  
200 gram per person. 

Næringsinnhold per 100 g: 
Spiselig del: 100%
Kilokalorier/kilojoule: 112 kcal/ 474 kJ 
Fett  2,8 % 
Protein: 21,8 %  
Karbohydrater: 0 %  

Oppbevaring/holdbarhet:
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 5 dager i kjøleskap. Den kan vakuumpakkes for lenger holdbarhet. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det. 

Hvor på dyret:
Mørbraden er en del av bakparten og sitter øverst på låret, mellom ytrefileten og culotten, der den tykkeste delen av indrefileten også befinner seg. 

Servering:
Her er det flere muligheter. Den kan (1) tilberedes hel og serveres i skiver,  (2) skjæres i mindre biter til gryte og wok eller (3) skjæres i 2 cm tykke skiver og stekes som biff. 

Mørbrad i skiver råvarebilde

Mager marmorering

Mørbrad har lite marmorering sammenlignet med både ytre- og indrefilet.

Her får du en middels mør stykningsdel, som er godt egnet for rask steking. Et magert stykke med fin tekstur. Litt mer robust enn indrefilet, og det får du igjen på smaken. Her er det viktig å skjære på tvers av muskelfibrene for å få det som mørt som mulig.

Oppsummert er mørbrad et godt alternativ til hverdagsbiffen.  

Hva skal du ha til?

Velg blant våre favoritter og finn en perfekt match til din neste biffmiddag

tilbehør til biff

Lyst på mer inspirasjon til biffmiddagen?

Plukk og miks blant alle våre tilbehørstips til biff.