Baconsurret hjortefilet med honning og soya Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Salt soya, søt honning og mild røyksmak fra bacon kler det smakfulle hjortekjøttet. Dette er en festrett av vilt som vil vekke oppsikt når du serverer gjestene dine! Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 5Kommentarer Ingredienser Porsjoner 800 g ytrefilet av hjort 250 g bacon 1 dl honning 1⁄2 dl soyasaus 1 ts salt 1⁄4 ts kvernet pepper Grønnsaker: 1 stk rødløk 150 g sukkererter 150 g aspargesbønner 1 stk rød chili 2 båter hvitløk 2 ss olje til steking 1 ts sesamolje Slik gjør du Renskjær fileten for hinner og fett. Rør sammen soyasaus og brunt sukker og legg fileten i blandingen i 3-8 timer. Ta fileten ut av marinaden og tørk den lett med tørkepapir. Ta vare på marinaden. Pakk fileten godt inn i bacon og fest endene med tannpirkere. Legg fileten i en ildfast form og pensle godt med marinade. Plasser et steketermometer midt i fileten og sett formen midt i ovnen på 125 °C. Stek fileten i 30-40 minutter, eller til fileten har en kjernetemperatur på 56-60 °C. Pensle fileten med marinaden flere ganger under stekingen. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile noen minutter. Vil du at baconet skal bli sprøere, kan du øke temperaturen i ovnen til 225 °C. Dryss litt sukker på baconet og sett fileten tilbake i ovnen i noen minutter. Pass på så det ikke blir brent! La fileten hvile på en skjærfjøl i ca. 10 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær fileten i skiver mellom hver tannpirker. Skjær rødløk i tynne båter, sukkererter i to på skrå og aspargesbønner i mindre biter. Finhakk chili og hvitløk. Varm en stekepanne med olje og fres grønnsakene raskt, slik at de blir varme, men beholder spensten. Smak til med salt, pepper og sesamolje. Server gjerne en god potet- eller sellerimos til. Du kan også tilberede deler av låret på samme måte. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.