Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baconsurret hjortefilet med honning og soya

Baconsurret hjortefilet med honning og soya

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 250 g bacon
  • 1 dl honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts sesamolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salt soya, søt honning og mild røyksmak fra bacon kler det smakfulle hjortekjøttet. Dette er en festrett av vilt som vil vekke oppsikt når du serverer gjestene dine!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 250 g bacon
  • 1 dl honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

  1. Renskjær fileten for hinner og fett. Rør sammen soyasaus og honning og legg fileten i blandingen i 3-8 timer.
  2. Ta fileten ut av marinaden og tørk den lett med tørkepapir. Ta vare på marinaden.
  3. Pakk fileten godt inn i bacon og fest endene med tannpirkere.
  4. Legg fileten i en ildfast form og pensle godt med marinade.
  5. Plasser et steketermometer midt i fileten og sett formen midt i ovnen på 125 °C. Stek fileten i 30-40 minutter, eller til fileten har en kjernetemperatur på 56-60 °C. Pensle fileten med marinaden flere ganger under stekingen.
  6. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile noen minutter. Vil du at baconet skal bli sprøere, kan du øke temperaturen i ovnen til 225 °C. Dryss litt sukker på baconet og sett fileten tilbake i ovnen i noen minutter. Pass på så det ikke blir brent!
  7. La fileten hvile på en skjærfjøl i ca. 10 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær fileten i skiver mellom hver tannpirker.
  8. Skjær rødløk i tynne båter, sukkererter i to på skrå og aspargesbønner i mindre biter. Finhakk chili og hvitløk.
  9. Varm en stekepanne med olje og fres grønnsakene raskt, slik at de blir varme, men beholder spensten. Smak til med salt, pepper og sesamolje.

Server gjerne en god potet- eller sellerimos til.

Du kan også tilberede deler av låret på samme måte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 02.12.2023 15:41:48