Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 3 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ts søt soyasaus (ketjap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
  • 2 ts soyasaus
  • 2 ts maisenna
  • 1 stk. brokkoli
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ts raspet frisk ingefær
  • 200 g risnudler evt. eggenudler
Del

Yuk pin chao mien

(4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Asiatisk mat, og spesielt mat fra Kina, har lenge vært på matkartet både her hjemme og ute i den store verden. Kjøttdeig/karbonadedeig passer godt sammen med både nudler og ris samt østens spesielle krydder.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 3 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ts søt soyasaus (ketjap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
  • 2 ts soyasaus
  • 2 ts maisenna
  • 1 stk. brokkoli
  • 2 stk. vårløk
  • 2 ts raspet frisk ingefær
  • 200 g risnudler evt. eggenudler

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeigen og ha den over i en gryte.
  2. Hell over kraften. Bland sammen soyasaus og østersaus og rør inn maizena. Hell over i gryten og la det koke opp.
  3. Rens og del brokkoli i små buketter og vårløk i 2-3 cm store biter. Fres grønnsakene sammen med revet ingefær raskt i panna og ha over i gryten sammen med kjøttet.
  4. Kok nudler etter anvisning på pakken.
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Husk at asiatiske retter ofte er saltrike. For å redusere på saltet kan du velge saltreduserte sauser.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant